Raspundeti sincer – cautati fotograf de nunta pentru ca “asa se face” sau pentru ca va doriti din tot sufletul ca cele mai frumoase momente ale nuntii voastre sa fie surprinse profesionist, artistic si cu talent? Pentru cei care au raspuns cu prima varianta tin sa va spun ca din pacate calitatea fotografului si implicit a fotografiilor merge mana in mana cu atentia pe care o acordati acestui aspect. Daca vreti doar sa punctati prezenta unui om care face poze la nunta, fotografiile vor fi exact pe masura… simple poze, fara emotie prea multa. Si in plus… Fotografii profesionisti simt, da, chiar simt, atunci cand mirii sunt deschisi sau nu, in a lucra cot la cot cu ei pentru a realiza cele mai aparte fotografii. Daca vreti doar un pozar, de cele mai multe ori va veti alege cu un refuz din partea fotografilor care nu se incurca cu poze fara continut artistic, elegant si original.
Cat despre cei care au vazut, au admirat si isi doresc la randul lor fotografii inedite nu pot decat sa va felicit, sa-mi scot palaria si sa va spun – stiti cu adevarat ce conteaza! Insa ca in orice relatie, dorinta de a o face sa mearga nu este de ajuns. Mai este nevoie si de o oarecare conduita in care fiecare isi impartaseste dorintele si croseteaza drumul de mijloc, pe placul amandurora.
Cand vine vorba de fotograful nuntii voastre, ganditi-va ca pentru respectivele ore, omul acesta are puterea de a va transforma nunta in momente pe care voi nici nu le constientizati pe de-a-ntregul, luati fiind de val-vartejul intamplarilor. Asa ca merita tot efortul in a-l cauta pe cel potrivit si odata gasit, lucrat impreuna cu el pentru a realiza fotografii speciale, exact asa cum sunteti voi.
Sa incepem cu inceputul – cautatul unui fotograf. Sunt o multime. Mai mult sau mai putin priceputi. Mai mult sau mai putin flexibili in idei. Cert este ca aveti de unde alege. Daca v-ati procopsit cu un fotograf care nu va place, scuzati-ma ca va spun insa este doar vina voastra. Putina cercetare si comparare va poate salva de neplaceri. Intrebati-va: Ce stil de nunta vom avea? Ce vrem sa transmitem in fotografii? Ce si cum vrem sa fie surprins? Avem deja niste idei de fotografii pe care vrem sa le punem in practica sau vrem sa fim inspirati de fotograf? Raspunsurile la aceste intrebari va vor ghida incet incet catre fotograful potrivit voua.
Nu uitati de comparare. Primul gasit, primul primit nu este recomandat. In general fotografii au pagini bine puse la punct in care puteti vedea pe indelete portofoliul si stilul lor.
Odata gasit trecem la pasul urmator – stabilirea unei conexiuni cu el. Poate nu ma credeti insa factorul uman in realatia cu fotograful face de multe ori diferenta. Si voi si el va doriti poze cat mai reusite, asa ca este foarte important sa ajungeti la un numitor comun in cea ce inseamna “reusit” pentru ambele tabere. Apoi… treceti la treaba.
Sa nu credeti ca implicarea voastra se termina la paragraful de mai sus. Nicidecum. Daca este un fotograf profesionist cu siguranta va avea recomadari, sugestii, propuneri si idei despre diverse ipostaze in care sa stati pentru a iesi cat mai avantajos in fotografii. Fiti deschisi, puneti in aplicare si ideile voastre. Ascultati-l chiar daca poate nu va e tocmai la indemana in momentul respectiv. De asemenea poate si refuza din start surprinderea anumitor momente despre care stie ca nu vor aduce plus valoare emotionala fotografiilor. Discutati toate aceste detalii inainte de eveniment. Mai mult ca sigur ca nu vreti sa adaugati in meniul nuntii, discutii contradictorii cu fotograful si nici nu vreti sa “culegeti” dupa aceea fotografii sub asteptari.
Nimeni nu spune ca daca nu ajungeti sa stabiliti o legatura cu fotograful nuntii voastre fotografiile vor fi compromise. Nicidecum. Nu trebuie sa deveniti prieteni pe viata cu el pentru a avea un album de nunta extraordinar. Insa este vorba despre un moment unic, in care toata lumea ar trebui sa se simta bine, iar voi trei in mod special – voi doi, mirii, lasandu-va in voia dragostei si a fotografului iar acesta, lasandu-se in voia voastra si a priceperii sale.