Petrecerea de burlaci – pro sau contra?

 

Cand iti pui o verigheta pe deget nu e ca si cum ti-ai lua o pereche noua de blugi. Verigheta este acolo ca sa stea – simbol al angajamentului si al tuturor responsabilitatilor care decurg de aici. Suna cam serios? Chiar este. Trecerea de la o viata relativ libera la una in care imparti libertatea in doi este un pas important. De aceea inca din Antichitate aceasta schimbare era marcata de un ritual special. Prima consemnare o avem in randul spartanilor, secolul al 5-lea, cand acestia ii ofereau viitorului mire o ultima petrecere ca barbat celibatar. Evenimentele de atunci nu erau condimentate asa cum sunt acum, in prezent, ci mergeau mai mult pe inchinat bautura si discutii impreuna cu prietenii, rememorand faptele tineretii de burlac.
Bineinteles ca nu a durat mult pana cand in multimea de barbati adunati la petrecere sa incolteasca idei nastrusnice iar clasica adunare de burlaci sa se transforme intr-o experienta mult mai plina de picanterii, devenita oarecum controversata.
Extrem de raspandita in America, acest tip de petrecere a fost usor preluata in Europa si adaptata dupa nevoi si dorinte. In Romania inceputurile au fost timide insa in prezent ideea este pusa in aplicare cu mare constiinciozitate si inventivitate. De la petreceri de burlaci cuminti, are ciocnesc o bere si vad un film pana la petreceri desantate unde se rastoarna recorduri de cluburi vizitate pe noapte in care se mai furiseaza si ispite femine… toate si-au gasit loc in preferintele barbatilor de la noi.
Da, am intelesc care a fost rostul initial al acestei petreceri insa intrebarea care poate rasari pe buzele viitoarelor mirese este: sunt pro sau contra unei astfel de manifestari? Sau mai bine spus – pot dormi impacata, eu ca viitoare mireasa- stiindu-mi viitorul sot in mijlocul unei petreceri de burlaci? Haideti sa ne raspundem prin cateva argumente pro si contra.
Sa incepem cu cele pro. Da, o astfel de petrecere este binevenita pentru ca ii ofera ocazia sa se bucure altfel de libertate, impreuna cu prietenii si sa isi creeze amintiri de neuitat. Nu e ca si cum odata insurat s-a zis cu iesitul la bere sau la orice alte activitati in gasca, cu prietenii… Insa psihologic vorbind, statutul influenteaza… Parca intr-un fel te bucuri de bere cand esti singur si altcumva cand esti insurat. Corectati-ma daca nu am dreptate…
Da, petrecerea de burlaci este un moment bun pentru a va testa increderea. Daca ati ajuns in acest stadiu, de viitori miri, inseamna ca ceea ce simtiti unul pentru altul este indeajuns de puternic pentru a nu fi clatinat de “o iesire de-o noapte cu baietii”.
Privind din cealalta parte, partea contra, astfel de petreceri pot aduce urmari mai putin placute, acelor cupluri care nu sunt inca indeajuns de increzatoare unul in celalalt. Suspiciuni, gelozie din partea ei, regrete sau chiar “calcat pe langa” din partea lui…
Desi poate parea inofensiva o astel de petrecere, nu sunt putine cazurile in care petrecerile de burlaci au fost motiv de despartire a unor oameni care nici macar nu au apucat sa se uneasca prin casatorie.
Bineinteles ca depinde foarte mult si de capul rautatilor, mai exact, de organizatorul petrecerii. Cel mai recomandat pentru pastrarea linistii si armoniei pentru urmatoarea zi, a casatoriei, ar fi ca o astfel de petrecere sa aiba linii clare de organizare, pe care viitori miri sa isi dea acordul impreuna, linii care sa nu se depaseasca cu foarte mult. Astfel nici viitorul mire nu va fi ispitit si nici mireasa nu va fi stresata.
Iar inainte de toate, asezati-va unul in fata altuia si impartasiti-va sincer parerea si asteptarile fiecaruia pentru o astfel de petrecere. Astfel se va putea bucura si el in voie, asa cum isi doreste, iar ea va putea dormi linistita, visand la urmatoarea zi cand vor porni impreuna la bine si la greu.